Drie recepten voor het avondeten

Recept 1: Groente enchilada’s

Ingrediënten voor 4 wraps:

  • 4 grote volkoren wraps
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blik van 200 gram zwarte bonen (130 gram uitgelekt)
  • 1 blik 150 gram mais (140 gram uitgelekt
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • 125 ml creme fraiche
  • 80 gram geraspte 48+ kaas

Bevat per wrap:

Kcal: 486
Eiwit: 17 gram
Vet: 22 gram
Koolhydraten: 55 gram
Vezels: 10  gram
Zout: 1,47 gram

 Bereiding: Doe een vel bakpapier op het rooster in het midden van de oven. Zet de oven op 180 graden. Snijd de paprika doormidden en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit in een grote koekenpan de ui en knoflook in een scheutje olijfolie, voeg hier na 3 minuten de paprika toe en laat dit enkele minuten meebakken. Voeg vervolgens het blikje tomatenblokjes toe en laat 15 minuten op een laag vuur pruttelen. Verwarm daarna de maïs en zwarte bonen met de saus en laat dit weer 5 minuten zachtjes koken.

Smeer de tortilla’s in met een laagje crème fraiche. Schep hierop een deel van het groentemengsel en rol de tortilla vervolgens stevig dicht. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze tot slot met de kaas. Verwarm deze voor 15 minuten in de oven, totdat de kaas een krokant laagje vormt.

Tip: lekker met een groene salade

Recept 2: Noedels met wok groente en vegetarische balletjes in ketjapsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram vegetarische balletjes
  • 800 gram gemengde wokgroente
  • 500 gram volkoren noedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram bouillon
  • 100 ml dikke ketjapsaus
  • Scheutje chilisaus
  • Evt. maizena

Bevat per portie:

Kcal: 418
Eiwit: 22 gram
Vet: 10 gram
Koolhydraten: 60 gram
Vezels: 15 gram
Zout: 2,1

Bereiding: Zet een grote pan op het water voor de volkoren noedels en verhit deze tot het kookpunt. Verhit in een grote koekenpan / wok olie en verhit hierin de vegetarische balletjes rondom. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord. Verhit in dezelfde pan opnieuw een beetje olie en fruit hierin de ui en knoflook totdat ze glazig zien. Voeg 100 ml dikke ketjapsaus aan toe, samen met het bouillon. Dik dit naar smaak eventueel in met een papje van maïzena. Zodra de saus de gewenste dikte heeft voeg je de balletjes toe aan de saus en verwarm je het geheel.

Roerbak in een wokpan de wokgroente in circa 5 minuten gaar. Bereid de noedels volgens de verpakking en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet. Voeg deze toe aan de roerbakgroente en schep dit samen met een scheutje chilisaus goed door elkaar. Serveer samen met de balletjes in ketjapsaus.

Tip: kant-en-klare vegetarische vervangers bevatten vaak (te) veel zout. Kies daarom een variant die niet meer dan 1.1 gram zout per 100 gram bevat.

Tip: de vegetarische balletjes kun je ook vervangen door kipfilet

Recept 3: Pokebowl met verse zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram sushirijst
  • 400 gram verse zalm
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 300 gram edamameboontjes
  • Sojasaus
  • Wasabipasta
  • 1 eetlepel Sesamzaad
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 avocado’s

Bevat per portie:

Kcal: 550
Eiwit: 38 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 66 gram
Vezels: 49  gram
Zout: 1,77

Bereiding: Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bereid de edamameboontjes volgens de instructies op de verpakking. Tip: vriesverse edamameboontjes dienen vaak nog even kort gekookt te worden voordat ze gegeten kunnen worden, laat ze daarna even afkoelen. Snijd de paprika’s doormidden en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snijd deze vervolgens in reepjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Ontdoe de avocado van pit en schil en snijd deze ook in gelijke blokjes. Meng 1 theelepel wasabipasta met 4 eetlepels mayonaise. Snijd de zalm in blokjes en meng deze met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamzaad.

Maak het bord op met de groente, de zalm en de sushirijst. Lekker met een beetje wasabimayonaise en/of sojasaus.

Tip: let op met het gebruik van sojasaus i.v.m. het zoutgehalte.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.