Over de website

Waarom Overalfa1?

 

Overalfa1 is ontwikkeld om mensen te infomeren over de aandoening Alfa-1 Antitrypsine Deficiëntie (afgekort AATD of Alfa-1).

 

Omdat Alfa-1 een onbekende aandoening is, is overzichtelijke informatie hierover lastig te vinden. Vaak is de informatie verspreid over verschillende internetadressen en is de informatie ook veelal in het Engels geschreven. Bovendien is de herkomst en de betrouwbaarheid van informatie op het internet vaak moeilijk na te gaan.

 

De website Overalfa1 geeft informatie over het ziektebeeld AATD, de benodigde onderzoeken om tot de diagnose te komen en de mogelijke behandelingen. Ook worden er adviezen gegeven over wat de patiënt met Alfa-1 zelf kan doen om zo min mogelijk ongemak van de aandoening te ervaren.

 

Tenslotte, Alfa-1 is een onbekende ziekte, maar tegelijkertijd is het de meest voorkomende aangeboren longziekte. Van de mensen die de diagnose COPD hebben gekregen, heeft 3-5% van deze groep klachten ontwikkeld ten gevolge van…. Alfa-1. Hoe eerder de diagnose gesteld wordt, hoe beter. Met  leefstijlaanpassingen en behandeling kan de leefbaarheid aanzienlijk verbeteren.

 

De website is nooit af. U kunt helpen.

 

Mist u informatie op deze website? Laat het ons weten! De site wordt regelmatig van nieuwe informatie voorzien en met uw inbreng of suggesties kan deze alleen nog maar beter worden.

 

Wie heeft Overalfa1 opgezet?

 

Overalfa1.nl is een initiatief van CSL Behring. De website is gerealiseerd door NewCare Agency.

 

Al meer dan 100 jaar doet CSL Behring onderzoek naar en ontwikkelt biotherapieën voor de behandeling van een reeks zeldzame, ernstige ziekten. De drijfveer van CSL Behring is de kwaliteit van leven van mensen met een ernstige aandoening te verbeteren en waar mogelijk levens te redden.

 

Contactgegevens:
CSL Behring BV
Bijster 14
4817 HX Breda

 

NewCare is een jong, op E-health en E-communicatie gericht communicatiebureau.

 

Deze site is bedoeld voor inwoners in Nederland.