02 aug Recepten voor de lunch
Recept 1: Burrata salade met gemengde noten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 80 gram gemengde sla (bijvoorbeeld eikenbladmelange)
- 1 bol burrata (circa 100 gram)
- 20 rode of witte druiven
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 50 gram gemengde (ongezouten) noten
- Balsamicostroop
- 3 stengels lente-ui
Bereiding:
- Was, indien nodig, de sla en laat goed uitlekken.
- Halveer de druiven en de zongedroogde tomaatjes.
- Snijd de lente-ui in fijne ringen.
- Snijd of scheur de burrata in stukjes.
- Leg de sla op een bord, verspreid de burrata, druiven, zongedroogde tomaatjes, lente-ui en de noten over de sla.
- Voeg balsamicostroop naar smaak toe.
Tip: Lekker met een volkoren pistolet
Bevat per persoon:
Kcal: 405
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 17 gram
Vetten: 29 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 1.9 gram
Recept 2: Wraps met hummus
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 grote volkoren wraps
- Hummus
- handje ijsbergsla
- 1 geroosterde paprika (uit pot)
- ½ avocado
Bereiding:
- Verwarm de volkoren wraps volgens de bereidingswijze.
- Was indien nodig de ijsbergsla.
- Snijd de geroosterde paprika in smalle reepjes. Besmeer deze vervolgens met hummus.
- Verwijder de schil van de avocado, halveer deze en verwijder de pit. Snijd vervolgens in fijne blokjes (prakken mag ook).
- Besmeer de wrap met de hummus en verdeel hierover de sla, paprika en avocado.
Bevat per persoon:
Kcal: 210
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 5 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 1.4 gram
Recept 3: Boerenomelet
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 4 eieren
- Restjes groente: denk aan: prei, wortel, ui, champignon, erwten
- Melk
- Olie of boter
- Peper en zout
- Bieslook
Bereiding: Kluts de 4 eieren met een scheutje halfvolle melk en fijne stukjes bieslook, peper en een snufje zout. Was en snijd de groente in kleine stukjes. Verhit een beetje olie / boter in een koekenpan en bak hierin enkele minuten de groente. Voeg het eimengsel toe aan de groente en laat ongeveer nog 6 minuten bakken. Lekker met volkoren brood voor een extra bite.
Bevat per portie (zonder brood):
Kcal: 368
Eiwit: 26 gram
Vet: 28 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vezels: 2 gram
Zout: 0,89 gram
Recept 4: Tosti pesto / mozzarella en tomaat
Ingrediënten:
- 2 sneetjes volkoren brood
- 1 theelepel groene pesto
- 2 plakken mozzarella
- 2 plakken tomaat
Bereiding: Besmeer 1 boterham met de pesto. Leg hierop de mozzarella en tomaat. Bak de tosti in een tostiapparaat / grill totdat deze goudbruin ziet.
Tip: een klein beetje margarine / halvarine op de bovenkant van de tosti besmeren voor het bakken geeft een extra zacht krokant laagje aan de tosti
Bevat per portie:
Kcal: 332
Eiwit:18 gram
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vezels: 5 gram
Zout: 1,51 gram
Recept 5: Volkoren bol met ei, kipfilet en avocado
Ingrediënten:
- 1 volkoren bol
- Halvarine / margarine
- 1 plakje kipfilet (circa 20 gram)
- 1 gekookt ei
- ¼ avocado, in kleine reepjes
- Eetlepel tuinkers
- ½ theelepel honing
- ½ theelepel mayonaise
- ½ theelepel grove mosterd
Bereiding: Meng in een kommetje de honing, mayonaise en mosterd met elkaar. Kook het eitje tot de gewenste hardheid. Besmeer de volkoren bol met een beetje halvarine / margarine en leg hierop de kipfilet en de plakjes ei. Besmeer deze met de honing-mosterdmayonaise. Leg hier bovenop de avocado en garneer het met een beetje tuinkers.
Tip: avocado kun je ook aanvullen / vervangen met / door radijs, komkommer of paprika.
Bevat per portie:
Kcal: 389
Eiwit: 17 gram
Vet: 25 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 1,37 gram
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.