Recepten voor de lunch

Recept 1: Burrata salade met gemengde noten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 80 gram gemengde sla (bijvoorbeeld eikenbladmelange)
  • 1 bol burrata (circa 100 gram)
  • 20 rode of witte druiven
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram gemengde (ongezouten) noten
  • Balsamicostroop
  • 3 stengels lente-ui

 Bereiding: 

  • Was, indien nodig, de sla en laat goed uitlekken.
  • Halveer de druiven en de zongedroogde tomaatjes.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Snijd of scheur de burrata in stukjes.
  • Leg de sla op een bord, verspreid de burrata, druiven, zongedroogde tomaatjes, lente-ui en de noten over de sla.
  • Voeg balsamicostroop naar smaak toe.

 

Tip: Lekker met een volkoren pistolet

Bevat per persoon:

Kcal: 405
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 17 gram
Vetten: 29 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 1.9 gram

Recept 2: Wraps met hummus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote volkoren wraps
  • Hummus
  • handje ijsbergsla
  • 1 geroosterde paprika (uit pot)
  • ½ avocado

Bereiding:

  • Verwarm de volkoren wraps volgens de bereidingswijze.
  • Was indien nodig de ijsbergsla.
  • Snijd de geroosterde paprika in smalle reepjes. Besmeer deze vervolgens met hummus.
  • Verwijder de schil van de avocado, halveer deze en verwijder de pit. Snijd vervolgens in fijne blokjes (prakken mag ook).
  • Besmeer de wrap met de hummus en verdeel hierover de sla, paprika en avocado.

Bevat per persoon:

Kcal: 210
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 5 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 1.4 gram

Recept 3: Boerenomelet

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 4 eieren
  • Restjes groente: denk aan: prei, wortel, ui, champignon, erwten
  • Melk
  • Olie of boter
  • Peper en zout
  • Bieslook

 Bereiding: Kluts de 4 eieren met een scheutje halfvolle melk en fijne stukjes bieslook, peper en een snufje zout. Was en snijd de groente in kleine stukjes. Verhit een beetje olie / boter in een koekenpan en bak hierin enkele minuten de groente. Voeg het eimengsel toe aan de groente en laat ongeveer nog 6 minuten bakken. Lekker met volkoren brood voor een extra bite.

Bevat per portie (zonder brood):

Kcal: 368
Eiwit: 26 gram
Vet: 28 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vezels: 2 gram
Zout: 0,89 gram

Recept 4: Tosti pesto / mozzarella en tomaat

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 1 theelepel groene pesto
  • 2 plakken mozzarella
  • 2 plakken tomaat

Bereiding: Besmeer 1 boterham met de pesto. Leg hierop de mozzarella en tomaat. Bak de tosti in een tostiapparaat / grill totdat deze goudbruin ziet.

Tip: een klein beetje margarine / halvarine op de bovenkant van de tosti besmeren voor het bakken geeft een extra zacht krokant laagje aan de tosti

Bevat per portie:

Kcal: 332
Eiwit:18 gram
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vezels: 5 gram
Zout: 1,51 gram

Recept 5: Volkoren bol met ei, kipfilet en avocado

Ingrediënten:

  • 1 volkoren bol
  • Halvarine / margarine
  • 1 plakje kipfilet (circa 20 gram)
  • 1 gekookt ei
  • ¼ avocado, in kleine reepjes
  • Eetlepel tuinkers
  • ½ theelepel honing
  • ½ theelepel mayonaise
  • ½ theelepel grove mosterd

Bereiding: Meng in een kommetje de honing, mayonaise en mosterd met elkaar. Kook het eitje tot de gewenste hardheid.  Besmeer de volkoren bol met een beetje halvarine / margarine en leg hierop de kipfilet en de plakjes ei. Besmeer deze met de honing-mosterdmayonaise. Leg hier bovenop de avocado en garneer het met een beetje tuinkers.

Tip: avocado kun je ook aanvullen / vervangen met / door radijs, komkommer of paprika.

Bevat per portie:

Kcal: 389
Eiwit: 17 gram
Vet: 25 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vezels: 6 gram
Zout: 1,37 gram

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.